Menu

kilka srok za ogon

Pieczony dorsz z papryką i suszonymi pomidorami

margoja

pieczony dorsz

Takie danie, kiedy nie chce się nam kombinować, a smażonego dorsza po raz kolejny się odechciewa:) Jeśli nie dodamy na górę ryby tyle masła, co ja, to będzie to nawet danie dietetyczne! Na wiosnę w sam raz... Polecam pieczonego dorsza, jest prosto i pysznie!

 

pieczony dorsz

Składniki :

- 2 filety z dorsza bez ości pokrojone na ok.3 części każdy
- papryka
- suszone pomidory
- sól/pieprz cytrynowy
- masło
- łyżka oliwy na dno foremki

Rybę ułożyć w wysmarowanej oliwą foremce. Oprószyć solą i pieprzem. Na rybie rozsypać pokrojoną w paseczki paprykę i pomidory, kilka kawałków masła.

Foremkę przykryć, jeśli nie ma pokrywki, to folią aluminiową.

Piec ok 25 min w temp 200st. Zdjąć pokrywkę i jeszcze 10 min przyrumienić.

Ryba puści dużo soku, z masłem wytworzy się super sosik:)

Smacznego!

Wiosenna dekoracja stołu >

< Babka drożdżowa z lodówki

© kilka srok za ogon
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci