Menu

kilka srok za ogon

Boże Narodzenie

Irlandzkie ciasto z brandy

margoja

Ciasto mocno zimowe, na wyspach często robione jako tradycyjne świąteczne na Boże Narodzenie. Przepełnione bakaliami, z korzenną nutą, charakteru dodaje mu nasączenie brandy... Najlepsze po 3-4 dniach po upieczeniu! Polecam, zróbcie jeszcze tej zimy!... więcej

Last month

margoja

Styczeń się kończy... nie udało mi się wstawić tylu rzeczy na bloga... ale już wracam do siebie, do bloga, do roboty:) Paradoksalne jest to, że im więcej piekę i gotuję w domu na spotkania i imprezy różnorakie, tym mniej potraw ukazuje się na blogu :... więcej

Akcja Piernikowanie 2013 - fotorelacja

margoja

Oto gotowy już efekt spotkania amatorów piernikowych tworów:) A było to w jedyną śnieżną sobotę grudnia... Gdy echa orkanu Ksawery jeszcze wybrzmiewały kładąc wierzchołki sosen na siebie... Po domu roznosiły się korzenne zapachy... Popijając grzańca... więcej

Gwiazda Betlejemska

margoja

Chciałam Wam pokazać dekorację piernika staropolskiego. Kupiłam formy jednorazowe w kształcie gwiazdy (choć przyznam nie za ciekawie sie wyjmowało po upieczeniu), ale za to piernik prezentował się okazale:) A jak Wam się podoba? Wykorzystałam skórk... więcej

© kilka srok za ogon
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci