Menu

kilka srok za ogon

Babki/ciasta ucierane

Baba czekoladowa wilgotna jak brownie

margoja

  Taką babą uraczyła nas rok temu moja siostra :) Po prostu nie mogłam nie wziąć od niej przepisu... Jest obłędna... mocno czekoladowa, nie za słodka... wilgotna... i jeszcze ta polewa... Jest boska... Musicie ją spróbować :) Składniki : - szkla... więcej

Piaskowa babka bez proszku

margoja

Uwielbiam babki! Uwielbiam piaskowe babki! Mam z nimi tylko pewien problem... proszek do pieczenia czasem szczypie w aż w język po zjedzeniu.... Dlatego piekę je sama... z minimalną ilością proszku.... albo bez niego... :) Po tradycyjnej babce wiedeń... więcej

Wesołego Alleluja! I baba ucierana

margoja

Już za chwilę będziemy mogli składać sobie życzenia, zaczyna się Wigilia Paschalna.... I ja, wszystkim tu zaglądającym życzę radości ze Zmartwychwstania Pańskiego, miłych chwil rodzinnych i samych pyszności na stole a w szczególności udanych babek!!!... więcej

Cieniutki- czyli babka wiedeńska

margoja

Niby nic wymyślnego... maślana babka z rumowym lukrem, ale może niecodzienna forma, może fakt, że powstaje bez dodatku żadnych spulchniaczy, na prawdziwym maśle... zawsze znika w niecodziennym tempie. W naszej rodzinie od zawsze, to ciasto z dziecińs... więcej

Ciasto ucierane z rabarbarem

margoja

Jest Boże Ciało, jest kompot rabarbarowy:) Musi być:) taka tradycja... Ale oprócz kompotu jest też ciasto z rabarbarem, ucierane, babkowe, delikatne i pyszne! Ten przepis znalazłam na blogu Mamsmak.pl pod nazwą "Dynastia":) Podobno bardzo popularne ... więcej

© kilka srok za ogon
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci